LOGISTIEK

DE KUNST OM DE STROOM TE BEHEERSEN TEGEN DE SCHERPSTE PRIJS

Logistiek speelt vaak een strategische rol binnen bedrijven, doordat het verweven is met zeer veel bedrijfstakken: van productie tot sales. Dit departement staat continu onder druk om tijd, geld en stockageruimte te besparen.

UW UITDAGINGEN

Het departement staat continu onder druk. Elke tijdswinst of ruimte staat gelijk met grote besparingen. Daarnaast worden de logistieke diensten binnen bedrijven de laatste 20 jaar geconfronteerd met structurele veranderingen. Hieronder enkele voorbeelden van de problematieken waarmee onze klanten te kampen hebben:

– Planning
• Nachtritten en leveringen buiten de openingsuren
• Geolocalisering en tracking
– Beheer en onderhoud van elektrische transpalletten
• Onderhoud
• Batterijen en oplaadplanning
– Orderpicking: automatisch, voice, etc.
– Anti-diefstal: barcodes, inventaris, RFID

ONZE OPLOSSINGEN
Logistiek

Enkele tips om een paar dingen op een rijtje te kunnen zetten: moet onze logistiek intern of extern blijven? Welke stock dien ik optimaal aan te houden? Hoe kan ik pertinente indicatoren ontwikkelen? Definieer de lokalisatie en de grootte van uw sites, enz.

Transport

Logistieke professionals, aankopers en financiële directeurs zijn permanent op zoek naar besparingen in geld, tijd of stockage binnen het logistieke departement. Dit zijn enkele van de tips die wij hen geven: hoe de beste tarieven van de markt onderhandelen? Wat zijn de laatste tendensen op de markt en wat zijn ze waard? Audit op transportuitgaven voor aankoop en verkoop, enz.

Postkosten

In de categorie post zijn er drie categorieën: post, koerierdiensten, en huis-aan-huislevering. De consultants van Bridgewater realiseren “double digit” besparingen voor hun klanten.

Handling equipment

Hieronder enkele voorbeelden van het type advies dat we aan onze klanten geven: implementeren van best practices voor gebruikers; verminderen van het verbruik; definitie van de noden van de klant en implementeren van innoverende oplossingen en manieren die tot kostenreductie leiden, enz.

Werkkledij

Werkkledij en persoonlijke beschermingsmiddelen worden voornamelijk door industriële bedrijven gebruikt, of door bedrijven met relatief veel arbeiders binnen het personeelsbestand. Welke leveranciers zijn de beste in België of in Europa? Aarzel niet om ons hiervoor te contacteren!

0
% gemiddelde gerealiseerde besparingen
0
% acceptatiegehalte van onze oplossingen
0
oplossingen/project (gemiddeld)
0
leveranciers